Dela på Facebook
Ortopedisk medicin för läkare
 
  

Jernvallen Multicenter Rehabklinik AB är under 2017 Socialstyrelsens leverantör av SK-kurs inom ortopedisk medicin för ST-läkare inom allmänmedicin. SK-kurser är statligt finansierade specialistkompetenskurser som riktar sig till läkare under specialisttjänstgöring i Sverige.

SK-kursen i "ortopedisk medicin – käke, nacke, bröst- och ländrygg, bäcken och höft" syftar till att utveckla ST-läkarens kompetens inom undersökning, diagnostisering och behandling av patienter med vanligt förekommande muskuloskelettala smärttillstånd.

Kursen består av föreläsningar och demonstrationer inom anatomi, biomekanik och fysiologi samt diagnostik och behandling av vanligt förekommande besvär i käke, nacke, bröst- och ländrygg, bäcken och höft.

Denna kurs har tidigare genomförts som SK-kurs på Alfta Rehab Center, men har flyttats till Jernvallen Multicenter Rehabklinik.

Lärare:

Mats Hamberg – Ortopedspecialist

Mattias Qvist – Leg. fysioterapeut. Examen i Ortopedisk Manuell Terapi (OMT steg 3). Behörig lärare inom OMT-sektionen. Certified Sports Physiotherapist.

Kursdatum 20170911-20170914

​För fullständig kursinformation och ansökningsförfarande se:

https://utbildning.socialstyrelsen.se/enrol/index.php?id=260


Ortopedmedicinska kurser (extremitetsdelen och ryggdelen) genomförs också via LIPUS granskning, godkännande och annonsering.

Kurserna har tidigare genomförts på Alfta Rehab Center både som SK-kurser och via LIPUS och har varit några av de mest efterfrågade vidareutbildningarna för ST-läkare. Kurserna har tidigare genomförts ca 140 gånger de senaste decennierna för läkare runt om i Sverige. Därför är Jernvallen Multicenter Rehabklinik stolta över att tillsammans med Ortopedspecialist Mats Hamberg kunna fortsätta de populära kurserna.  
 
Kurser 2017 via LIPUS:

Ortopedisk medicin (extremitetsdelen): 20170515-20170518
Ortopedisk medicin (ryggdelen): 20170327-20170330


Se fullständig kursbeskrivning på www.lipus.se.
För frågor och anmälan maila:
mattias@jernvallenmulticenter.se